Home > Knowledge base > Vacature: Business Development Manager

Vacature:

Business Developer – Portfolio Management en Participant Management 

Ben jij een ervaren Business Developer die geïnteresseerden kan enthousiasmeren met onze strategie en fonds onderzoeken kan uitvoeren in samenwerking met onze fondsbeheerders?

Major Capital is op zoek naar een getalenteerde Business Developer om ons sales en business development team te versterken.

Over Major Capital

Major Capital is een gespecialiseerde AIFM dienstverlener met 2 kantoren in Nederland, Amsterdam & Meppel (nabij Zwolle). Na de succesvolle lancering van twee alternatieve beleggingsfondsen, het Hybrid Fund en het Crypto Fund, is ons fonds snel gegroeid. Als een gevestigde speler in zowel de traditionele financiële markten als de crypto- en blockchain sectoren, bieden we een breed scala aan diensten aan diverse klanten, zoals vermogende particulieren (High Net Worth individuals), familiebedrijven (Family Offices) en vermogensbeheerders (Asset Managers). Ons doel is om uitzonderlijke service te bieden op het gebied van fonds prestatie en marktvooruitzichten en te helpen bij het genereren van rendementen.

Rol en verantwoordelijkheden

Als Business Developer bij Major Capital ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een duurzame klantenportefeuille, waarbij je een cruciale rol speelt in de groei en het succes van ons bedrijf. Je werkt nauw samen met onze fondsbeheerders en onderzoeksanalisten om diepgaand fondsonderzoek uit te voeren en expertise te bieden op het gebied van aandelen, obligaties, FX, vastgoedinvesteringen en Crypto markten aan onze klanten. 

Een belangrijk aspect van onze dienstverlening is ons Fund of Funds-portefeuillebeheer, waarbij we een sterke diversificatie aan fonds strategieën en fonds assets hanteren om optimale rendementen te behalen voor onze investeerders. Dit betekent dat je inzicht moet hebben in de diverse strategieën en asset classes die beschikbaar zijn in de markt, en in staat moet zijn om deze kennis op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over te brengen aan onze klanten. Door je inzicht in de verschillende beleggingsmogelijkheden en het vermogen om gepersonaliseerde oplossingen te bieden, ben je in staat om solide relaties op te bouwen en het vertrouwen van onze investeerders te winnen.

In jouw rol als Business Developer zorg je voor een efficiënte onboarding van klanten en voer je doorlopende monitoring uit om te voldoen aan compliance en regelgeving eisen. Dit omvat het uitvoeren van de nodige Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) controles om ervoor te zorgen dat alle investeerders voldoen aan de wettelijke vereisten en dat de integriteit van ons fonds gewaarborgd blijft. 

Je beheert en actualiseert klantdossiers, beheert online registraties en verstrekt voortgangs- en activiteitenrapporten aan het management. Daarnaast werk je effectief samen met het team om resultaten te maximaliseren en deel je kennis om hoge prestaties te bevorderen.

Als Business Developer bij Major Capital speel je een essentiële rol in het optimaliseren van onze beleggingsstrategieën. Je draagt bij aan: 

 • Diversificatie: Zorgen voor optimale spreiding van investeringen.
 • Risico-aangepaste rendementen: Evalueren van beleggingen op basis van risico-rendementsprofiel.
 • Macro-economische strategieën: Monitoren van economische indicatoren en geopolitieke ontwikkelingen.
 • Risicomanagement: Implementeren van geavanceerde technieken voor risicobeheer.

In deze rol ben je een integraal onderdeel van ons succes en lever je uitmuntendheid in beleggingsstrategieën en klantenservice.

Als Business Developer bij Major Capital ben je niet alleen een drijvende kracht achter de groei van ons bedrijf, maar ben je tevens een inspirerende spreker op evenementen en treed je op als ambassadeur van ons bedrijf op diverse bijeenkomsten. Major Capital is onder andere hoofdsponsor bij Cars & Business, wat een uitstekende gelegenheid biedt om potentiële participanten te ontmoeten en te enthousiasmeren. Jouw deskundigheid en passie voor beleggen zijn hierbij van groot belang, waardoor potentiële participanten zich welkom voelen om deel te nemen aan ons fonds. 

In jouw rol als Business Developer ben je verantwoordelijk voor de opbouw van een eigen portfolio aan participanten, waarbij je profiteert van een constante instroom van geïnteresseerde leads. Je ontwikkelt duurzame relaties met investeerders en zorgt ervoor dat zij zich ondersteund en geïnformeerd voelen tijdens hun beleggings reis.

Op evenementen en bijeenkomsten deel je inzichten over de markt, onze unieke beleggingsstrategieën en de voordelen van het investeren in onze fondsen. Je vermogen om complexe financiële concepten op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier te presenteren, helpt bij het creëren van vertrouwen en interesse bij potentiële participanten. Hierdoor ben je in staat om een solide klantenbasis op te bouwen die bijdraagt aan de groei en het succes van Major Capital.

Je speelt een cruciale rol in het uitbreiden van ons klantenbestand en het genereren van waardevolle leads die uiteindelijk zullen leiden tot een groter aantal participanten. Je bent constant op zoek naar mogelijkheden om ons netwerk te vergroten en nieuwe potentiële investeerders te bereiken. Je werkt nauw samen met ons team om ervoor te zorgen dat Major Capital als een betrouwbare en aantrekkelijke investeringspartner wordt gezien.

Kortom, als Business Developer bij Major Capital ben je een belangrijk onderdeel van ons team en speel je een essentiële rol in de groei en het succes van het bedrijf. Door het opbouwen van een sterk portfolio aan participanten en het onderhouden van duurzame relaties, draag je bij aan het realiseren van onze doelstellingen en het versterken van onze positie in de markt.

 

Kwalificaties en vaardigheden

 • Minimaal 2 jaar ervaring in sales, financiële dienstverlening, of FX brokerage rol met aantoonbaar succes
 • Uitgebreide kennis van en affiniteit met financiële markten
 • Ervaring met KYC onboarding en AML
 • Uitstekende tijdmanagement- en prioriteitstelling vaardigheden
 • Sterke communicatie-, onderhandelings- en overtuigingsvaardigheden
 • Teamspeler met oog voor detail en klantgerichte instelling
 • Bekend met regelgevende vereisten omtrent AIFM fondsen 

Samenvattend ben je als Business Developer bij Major Capital een essentieel onderdeel van ons team, waarbij je een belangrijke rol speelt in het opbouwen en onderhouden van een duurzame klantenportefeuille. Door je expertise op het gebied van diverse fonds strategieën, fonds assets en marktontwikkelingen draag je bij aan de groei en het succes van ons bedrijf. Met je inzet voor efficiënte onboarding en naleving van compliance en regelgeving, zorg je voor een solide en betrouwbare basis voor ons fonds en onze investeerders. 

Ben je klaar om je aan te sluiten bij ons dynamische team en een belangrijke rol te spelen in de groei van Major Capital? 

Solliciteer vandaag nog en wellicht komt je in aanmerking voor deze exclusieve functie.

Bent u de Business Development Manager die we zoeken?

Solliciteer dan op deze vacature door uw motivatie en CV achter te laten. Mail naar info@majorcapital.com, of bel ons op +31 20 333 2888.