Home > Kennisbank > Persbericht: Major Capital lanceert Hybrid Fund

Primeur: nieuw financieel product gooit hoge ogen in tijden van financiële turbulentie

Major Capital lanceert onder registratie bij de AFM het Hybrid Fund: investeren in het complete pallet in één fonds. Een strategische mix van aandelen, valuta, vastgoed en/of crypto’s.

Het hoogst haalbare rendement gecombineerd met een zo laag mogelijk risico: elke ondernemer en elke investeerder streeft hiernaar. Voor de meesten is dit al helemaal interessant wanneer dit 1) in combinatie wordt uitgevoerd met een beperkte exposure door diversificatie en spreiding van de portfolio 2) er wordt geïnvesteerd in bewezen assets met zakelijke toepassing en 3) hierbij volledig geautomatiseerde handelsstrategieën worden gebruikt die zijn gebaseerd op historische data in plaats van op emotie.

Helaas vergt zo’n scenario meer dan een ‘fulltime job’ en is het nagenoeg onmogelijk om zo’n werkwijze succesvol uit te voeren over allerlei asset classes tegelijkertijd. Denk hierbij aan voornamelijk deelparticipaties in vastgoed, aandelen, valuta, indexen, IPO’s (Initial Public Offerings) en ICO’s (Initial Coin Offerings) en algorithmic trading. Het Major Capital Hybrid Fund denkt echter na een lange onderzoeksperiode en testfase de heilige graal te hebben gevonden.

Met behulp van de Autoriteit Financiële Markten hebben oprichters Rob Adrichem, voormalig ABN AMRO-directeur, en Wesley Zantinge, Fintech algoritmisch engineer (Big Data, Machine Learning & AI), het allereerste hybride fonds bij de AFM opgericht. Dit fonds, het Major Capital Hybrid Fund (AFM-registratienummer 50027443 , is daarmee uniek: er bestond nog geen fonds waarbij het mogelijk was voor participanten om middels één enkele investering te beleggen in vastgoed, aandelen, valuta, indexen, crypto én Blockchain-technologie.

Bij deelname aan het fonds wordt voor een stabiel fundament eerst geïnvesteerd in vastgoed deelobjecten. Het daarop maandelijks uitgekeerde rendement wordt vervolgens belegd middels een algoritmische selectie in aandelen en geautomatiseerde strategieën op basis van valutaverschillen.

Vervolgens wordt het daarop behaalde rendement geïnvesteerd in crypto- en Blockchain-investeringen met meerdere keren per dag in- en uitstapmomenten. Uw investering start in de meest stabiele asset class en alleen uw rendement wordt geïnvesteerd in assets met een hoger risicoprofiel om zodoende tot hogere rendementen te komen. Door bovenstaande combinatie behaalt het Major Capital fonds een risico classificatie van 4/10.

Witte Maserati op beurs event Major Capital
Presentatie Rob Adrichem Major Capital event met publiek

Rob Adrichem: “Het delen van technologische innovaties en geautomatiseerde strategieën, hoe mooi het allemaal klinkt, roept vooral de vraag op hoe dat dan gelukt is”. Rob Adrichem geeft aan bij de eerste ontmoeting met Wesley Zantinge sceptisch te zijn geweest, maar dat de gesprekken bij hun kennismaking toch zijn nieuwsgierigheid prikkelden. “We kwamen elkaar twee jaar geleden in de Fintech-wereld tegen. Al gauw praatten we over een gedeelde passie: het behalen en beheren van rendementen. Met zijn Digital Marketing Agency beheert hij al vele jaren meer dan 500 miljoen euro per jaar en ieder jaar groeien de rendementen verder, op een hele stabiele basis.”

Vanuit zijn achtergrond – zes jaar directeur van ABN AMRO en twee jaar bij de RBS – vond hij dit natuurlijk mega interessant. “Maar ik was ook sceptisch. Hoe deed hij dit toch? De bancaire wereld was vijftien jaar geleden al aan de gang met geautomatiseerde strategieën, maar heeft meestal moeten concluderen dat dit niet stabiel genoeg was.”

Tijdens hun eerste kennismakingsgesprek twee jaar geleden bleek dat Wesley zijn techniek ook al had toegepast op aandelen en crypto-investeringen. “Ik dacht eerst “veel succes daarmee” en had weinig ‘feeling’ bij de stabiliteit. We bleven echter contact houden en ik zag van dichtbij zijn privévermogen alsmaar groeien, aangestuurd door deze technieken. Ik kon er niet meer omheen en was benieuwd naar zijn intenties en beweegredenen. Waarom zou je een techniek gaan delen die al zo succesvol is?

Adrichem kwam erachter dat Wesley Zantinge maar één drijfveer heeft: technologische innovatie. Vanuit zijn digital marketing agency GMU heeft hij meer dan 75 FTE met maar één focus: iedere dag één procent verbeteren en automatiseren. Ik vroeg hem: “Wat is je doel Wesley?” Hij gaf als antwoord: “Ik zou mijn technieken graag delen met de wereld via een fonds, zodat we hier een gezellige club van kunnen maken en we in de toekomst meer dan honderd baankansen kunnen creëren. En zodat we kunnen pionieren met ontwikkelingen in machine learning en artificial intelligence.”

Wesley stelde: “Samen delen is vermenigvuldigen. Met een fonds kunnen we samen door technologische vooruitgang ons steentje bijdragen aan een betere wereld.” Rob: “Dit triggerde mij op zijn zachtst gezegd. Sinds dat eerste gesprek zijn we meteen samen in het diepe gedoken en hebben we inmiddels een team van 15+ professionals die onze fondsen automatiseren en beheren.”

Hoe werkt participeren bij Major Capital?

De investeringen worden 24/7 gekozen, gekocht, geswapt en verkocht door middel van algoritmen, deep learning, machine learning en artificial intelligence (ontwikkeld door AI-engineer Wesley Zantinge). De spreiding en exposure van het fondsvermogen valt onder strenge regels en bepalingen gebaseerd op 12+ jaar interbancaire trading ervaring van Rob Adrichem, die in zijn carrière toezicht heeft gehouden op het zo veilig mogelijk spreiden van miljarden aan beleggingen. Door deze kaders worden de geautomatiseerde technieken doorlopend beschermd. Ze mogen nimmer buiten deze veilig geachte kaders opereren.

Het hybride fonds is een Stichting Derden Gelden Beheer waar participanten kunnen instappen door het kopen van participaties vanaf minimaal €100.000. Het fonds heeft een meldingsplicht per kwartaal bij de AFM en De Nederlandsche Bank. Als participant verkrijg je na je investering participaties in het fonds, vergelijkbaar met aandelen in het bedrijf. Deze participaties hebben een maandelijkse koers, waardoor je zakelijk vanuit je holding deze investeringen op je balans kunt zetten, of privé de waarde van je beleggingen simpel kunt volgen via de Major Capital App. Participanten kunnen maandelijks in- en uitstappen, alle koersen zijn netto-netto en worden privé belast in box 3.

Het risicoprofiel is in het Informatiememorandum geclassificeerd met een risicoscore van 4 (vergelijkbaar met vastgoedfondsen). Voor deelnemers die op zoek zijn naar het hoogst mogelijke rendement met ook een bijbehorend zwaarder risicoprofiel, is er ook het Major Capital Crypto Fund waarbij 100% van de investeringen algoritmisch worden belegd in baanbrekende crypto technologie.

Wenst u wellicht ook te participeren?

U kunt met fondsbeheerder Rob Adrichem spreken door een afspraak te maken via het contactformulier.

Home > Kennisbank > Persbericht: Major Capital lanceert Hybrid Fund