Market Update

Market update – 10 februari

Beste lezer,

Wij hopen u ook dit jaar weer te informeren met onze markt- en bedrijfsupdates. Na een lange periode van een consoliderende markt lijkt er nu weer meer beweging in de markt te komen. Liggen hier nieuwe kansen en bent u hier op voorbereid?

Wij wensen u veel leesplezier!

De economische situatie in Januari: een maand vol crypto koersstijgingen!

De eerste maand van 2023 was positief voor de cryptomarkt, aangezien Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aanzienlijke winsten boekten. Na een korte daling naar het dieptepunt in twee jaar in november na de FTX-faillissementsaanvraag, stegen de BTC-prijzen in januari met meer dan 37% en eindigden ze de maand boven de $22.900.

Ook de Ethereum-prijzen stegen met 30% in januari om de maand af te sluiten op $1.577. Van de top 10 cryptocurrencies, op basis van marktkapitalisatie, presteerde Solana (SOL) in januari het best met een winst van bijna 150%, terwijl XRP de slechtste presteerder was met een winst van 15%.

Deze sterke prestatie in januari zorgde voor de broodnodige opluchting voor crypto-investeerders, die de prijs van Bitcoin het afgelopen jaar hebben zien stabiliseren.

Een patroon van drie opeenvolgende jaren van positieve groei, gevolgd door een jaar van matige prestaties lijkt zich te hebben gevormd, zie afbeelding. Ondanks dit patroon was de algemene trend voor Bitcoin opwaarts, waarbij elke neergang werd gevolgd door nog hogere hoogtepunten.

 Naarmate de acceptatie van cryptocurrencies blijft groeien, zijn veel experts van mening dat deze trend van afwisselende groei en correctie zich zal voortzetten, waardoor het een waardevol bezit wordt voor degenen die bereid zijn het voor de lange termijn vast te houden.

Rabobank eerste grootbank in Nederland die rente op spaargeld verhoogt

In de bancaire sector haalde de Rabobank als eerste grootbank de krantenkoppen die de spaarrente verhoogde van 0,25 naar 0,5 procent. De wijziging wordt op 16 februari doorgevoerd voor alle soorten spaarrekeningen en de verwachting is dat andere grote banken zullen volgen.

De hogere rente is gekoppeld aan de depositorente van de Europese Centrale Bank (ECB), die de rente het afgelopen jaar twee keer verhoogde, wat leidde tot een lagere inflatie en een stijging van de spaar- en hypotheekrente

Kortom, januari was een positieve maand voor zowel de cryptomarkt als de bankensector. De sterke prestaties van Bitcoin en Ethereum hebben voor verlichting gezorgd bij crypto-investeerders, terwijl de renteverhoging door de Rabobank een teken is van een groeiende economie. Terwijl we verder gaan naar de rest van 2023, zal het interessant zijn om te zien hoe de cryptomarkt en de banksector blijven evolueren en de algehele economie beïnvloeden.

Heeft u vragen over onze strategieën?

Stuur een e-mail naar welcome@majorcapital.com

Rob Adrichem
Chief Financial Officer

O.a. Corporate Director ABN AMRO Bank NV (6 jaar), Director STM Global Banking Markets Royal Bank of Scotland (2 jaar), Oprichter/Managing Director Ebury Benelux & DACH (4 jaar). Meer dan 30 jaar ervaring in Internationale financiële markten in trading, sales and professional brokerage.

Wesley Zantinge
Chief Technology Officer

Hoofd technologieontwikkeling voor een team van 30+ softwareontwikkelaars, gebaseerd op 12 jaar specialisatie in Fintech-algoritmen, Big Data, Machine Learning & AI-ontwikkeling.